Üdvözöjük az EJOT Hungaria Kft. honlapján!


Az Európai Unió területén a legnagyobb baleseti kockázat minden évben az építőiparban jelentkezik. A fő veszélyek közé tartozik többek közt a magasban való munkavégzés. Éves szinten több mint 1300 ember hal meg építőipari balesetben. Az építőipari munkavállalók más foglalkozású munkavállalókhoz képest világszerte háromszor nagyobb eséllyel halnak meg, és kétszer nagyobb eséllyel szenvednek el sérülést. E balesetek költségei az egyénre, a munkáltatóra és a társadalomra nézve óriásiak.

A munkáltató alapvető kötelezettségei

A munkáltató a foglalkoztatottak biztonságát és egészségét munka közben befolyásoló körülmények figyelembevétele mellett köteles gondoskodni a szükséges munkavédelmi intézkedésekről. Az intézkedéseket ellenőriznie kell hatékonyság szempontjából, és szükség esetén a változó adottságokhoz kell igazítania. Ennek során törekednie kell a foglalkoztatottak biztonságának és egészségvédelmének javítására.

A DWS POHL a termékeivel, a magasban (3 m felett) lapostetőkön munkát végző emberek számára egy EK vizsgálattal is rendelkező lezuhanás elleni védelmet biztosít. Az EK-típusvizsgálat olyan eljárás, melynek során egy akkreditált ellenőrző szerv megállapítja és igazolja, hogy például egy rögzítő szerkezet megfelel a jelen irányelv vonatkozó rendelkezéseinek. A Securant®, Secupoint®, Seculine®, Seculine® Vario és Secuwin® termékek esetében az EK típusvizsgálati tanúsítványok kiállítása a DIN EN 795 alapján történt.

Későbbi karbantartás, javítás vagy csere esetén a DWS Pohl GmbH lapostetőkhöz gyártott lezuhanás elleni biztosító rendszerei folyamatosan használhatók és megtakarítják az állványok felállításával járó magas költségeket.

A lapostetőkhöz való lezuhanás elleni biztosító rendszerek biztosító szerkezetnek minősülnek és a legszigorúbb biztonsági feltételek hatálya alá esnek.


Securant®

A SecurantR egy állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló biztonsági kikötési pont. A SecurantR bevizsgálása es felügyelete a DIN EN 795, A + C osztálya szerint történik (vizsgálati sz. 05060073, CE 0299) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540).

Securant

Műszaki leírás
  • Abszolút korrózióvédelem a nemesacél fejjel rendelkező tűzi horganyzott acélcsöves támaszték révén
  • Szállítás rögzítő anyaggal, valamint szigetelő és az időjárás viszontagságai ellen védő burokkal együtt
  • Tömítő tartozékok opcióként kaphatók
  • A könnyen levehető szigetelő és időjárás viszontagságai ellen védő buroknak köszönhetően nincsenek hőhídak
  • A tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57 185 szerinti villámvédelemre

Secupoint®

A Secupoint® egy állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló biztonsági kikötési pont. A Secupoint® bevizsgálása es felügyelete a DIN EN 795, A + B + C osztálya szerint történik(vizsgálati sz. ZB05/016, CE 0158) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540).

Secupoint

Műszaki leírás
  • Teljes egészben nemesacél, melynek köszönhetően adott az abszolút korrózióvédelem
  • A szállítás rögzítő anyaggal és opcionális tömítő tartozékokkal együtt történik
  • A tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57 185 szerinti villámvédelemre

Seculine® Vario

A Seculine® Vario egy állandóan használható, a lezuhanás elleni egyéni védőeszközök rögzítését szolgáló variábilis biztonsági kikötés rendszer. A Seculine® Vario bevizsgálása és felügyelete a DIN EN 795, A + B + C osztálya szerint történik (vizsgálati sz. 07/048, CE 0158) es DIBt tanúsítvánnyal is rendelkezik (vizsgálati sz. Z-14.4-540). A Seculine® Vario rendszer szerelését teljes egészében maga a beépítő cég végzi. Ennek folytán egy kézben marad a beépítés, a szerelés és a szavatosság!

Seculine Vario

Műszaki leírás

A rendszer belső szigeteléssel rendelkező nemesacél támaszokból áll és tartalmazza a variábilis alkalmazáshoz szükséges rögzítő tartozékokat. A Seculine® Vario helyhez kötött rögzítő szerkezetként nemesacél kötéllel (áthajtható/nem áthajtható) és ideiglenes rögzítő szerkezetként füllel és Secu-kötelekkel vagy egyedi rögzítési pontként alkalmazható. A rendszerek teljes hossza miatt a nemesacél kötéllel történő alkalmazás esetén villámvédelemre van szükség! A többi változat esetében a tető feletti alacsony szerkezeti magasság miatt nincs szükség DIN 57185 szerinti villámvédelemre.


Tartozékok

Secu kötél

Secu kötél

karabinerrel és kötélrövidítővel együtt, szállítható 13m / 16m / 19m / 23m hosszúságban

Egyéni beülő heveder

Egyéni beülő heveder

DIN EN 361 szerint

Futókötél

Futókötél

karabinerrel, kötélrövidítővel és hevederes és csillapítóval együtt, szállítható 3m / 5m / 9m hosszúságban

Csatlakozó gallér

Csatlakozó gallér

Secu-FIX a Securant®, Secupoint® és Seculine® Vario bitumenes csatlakoztatásához

Csatlakozó gallérok

Csatlakozó gallérok

Különböző nagypolimer csatlakozó gallérok nemesacél csőbilinccsel egyutt a Securant®-hoz és a Seculine®-hoz, AMF 1 a Sikaplánhoz (PVC-P), AMF 2 az Evalonhoz, AMF 3 a Wolfin IB-hez

Csatlakozó gallérok

Csatlakozó gallérok

Különböző nagypolimer csatlakozó gallérok nemesacél csőbilinccsel együtt a Secupoint®-hoz, AMF 4 a Sikaplan-hoz (PVC-P), AMF 5 az Evalonhoz, AMF 8 a Wolfin IB-hez

Tömítő készlet

Tömítő készlet

easyFlexx a Securant®, Seculine® és Seculine® Vario bitumenes csatlakoztatásához

Secu-kötél tároló

Secu-kötél tároló

fából, beltérbe, a tartozékok tárolásához

Secu-kötél tároló

Secu-kötél tároló

fémből, bel- és külterekbe, a tartozékok tárolásához

Készüléktároló koffer

Készüléktároló koffer

fémből, a tartozékok mobil tárolásához

Műanyag tasak

Műanyag tasak

a tartozékok mobil tárolásához

  
Pálfy Péter
Régió: Nyugat-Magyarország
+36 20 264 3915
ppalfy@ejot.com
Palkovits Gábor
Régió: Közép-Magyarország
+36 30 269 5035
gpalkovits@ejot.com
Hovanecz Gergely
Régió: Kelet-Magyarország
+36 30 689 5599
ghovanecz@ejot.com
Vince Lajos
Régió: Magyarország
+36 30 546 6807
lvince@ejot.com


copyright © EJOT - Utolsó módosítás: 2023.02.04. | Adatkezelési tájékoztató