Üdvözöjük az EJOT Hungaria Kft. honlapján!


Az EJOT által tervezett és fejlesztett Iso-Team termékcsalád kiváló megoldást nyújt a homlokzati hőszigetelő rendszerekkel ellátott falakra utólagosan, vagy előre betervezetten felszerelendő, mindenféle épületkiegészítő rögzítésére.Betervezett rögzítések

A hőszigetelő rendszerek elkészülte előtt, illetve a készítésük közben a hőszigetelő rendszerbe integrált rögzítőkonzolokat nevezzük betervezett rögzítéseknek. Ezeket általános korlátok, franciaerkély-korlátok, árnyékoló rolók, zsaluziák, klímakonzolok stb. rögzítési feladatai esetén alkalmazhatjuk.

Az Iso-Corner számtalan meggyőző előnnyel rendelkezik. A rögzítőkonzol PU-keményhabból készül, így jelentősen csökkenti a hőhídhatást, ezzel tökéletes megoldást nyújt a közepestől a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítő elemek előre betervezett rögzítésére. Két rögzítési felülettel rendelkezik (ablakbéllet és homlokzati sík), így két szerelési pozícióban is lehetővé tesz két-két rögzítési pontos rögzítést. Engedélyköteles rögzítések esetén a készletben található speciális EJOT Delta-PT csavarok alkalmazása mindenképpen szükséges, a rögzítendő szerkezetet (előfúrást követően) ezekkel a csavarokkal csavarozzuk az Iso-Corner konzolhoz. Az Iso-Corner konzol falszerkezetekhez történő rögzítéséhez három, különböző kialakítású dübelszett áll rendelkezésre, amelyek minden építőanyagban biztos rögzülést garantálnak. Az Iso-Corner három méretben készül, így a különböző hőszigetelési vastagságokhoz a megfelelő méretre vágható. Az Iso-Corner legfontosabb előnye az eddig használt megoldásokkal szemben az, hogy alkalmazásakor nem szükséges időigényes utómunkálatokat (síkkorrekciót vagy felületkiegyenlítést) végezni.

EJOT® Iso-Bar EJOT® Iso-Corner EJOT® Iso-Dart
Homlokzati hőszigetelő rendszereknél alkalmazhatóhomlokzathorgony közepes-, illetve nagyobb súlyú épületkiegészítők utólagos rögzítéséhez. Homlokzati hőszigetelő rendszerekhez alkalmazható rögzítőkonzol előre tervezett, közepes-, illetve nagyobb súlyú épületkiegészítők rögzítéséhez. Homlokzati hőszigetelő rendszerekhez alkalmazható rögzítőelem, kisebb-, illetve közepes súlyú épületkiegészítők felszereléséhez.


Utólagos rögzítések

Gyakran előfordul, hogy a tervezés fázisában még nem állnak rendelkezésre a homlokzatokra szerelendő kiegészítő elemek pontos pozíciói. Ilyenkor a szükséges szerkezeteket a homlokzatokra utólagosan kell felszerelni. Ilyen típusú rögzítésekhez az EJOT három különböző megoldást kínál. Amíg az Iso-Spiral és az Iso-Dart a könnyebb homlokzati kiegészítők felszereléséhez ajánlott, addig az Iso-Bar a közepesen nehéz, illetve a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítők rögzítéséhez nyújt megoldást. Az Iso-Bar egy műszaki értékeléssel rendelkező homlokzathorgony, amely egy speciális kompozit, rozsdamentes, metrikus menettel ellátott szárból és egy tömítőelemből áll. Az Iso-Bar széleskörűen alkalmazható, professzionális rögzítőelem, mindenféle épületkiegészítőhöz: árnyékolók, előtetők, korlátok, rácsok, klímakonzolok stb. Az injektált ragasztóhabarcsos beépítéssel feszítésmentesen rögzül akár betonban, akár üreges- vagy tömör téglában. A hőtechnikai elválasztó megoldásnak köszönhetően az Iso-Bar homlokzathorgony hőhídhatása rendkívül alacsony. A készletben szállított EPDM tömítés pedig garantáltan biztosítja a rögzítési pontok tartós nedvesség elleni szigetelését. A készlet része az intelligens szerelőszerszám, ami egyben telepítő-, központosító- és tengelyirányú pozícionáló eszköz is. Biztosítja továbbá a homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegének központosított bemarását, majd a ragasztóhabarcs megszilárdulásáig központi helyzetben tartja a menetes szárat. A beépítési pozíciónak megfelelően az Iso-Bar szokványos szerszámokkal (fémfűrész, sarokcsiszoló) a megfelelő méretre vágható.

Termékanimációk: 
Gellér Ákos
üzletágvezető
+36 30 206 8344
ageller@ejot.com
Nagy Zoltán
műszaki értékesítő
+36 20 360 5820
znagy@ejot.com
Simonfay László
műszaki szaktanácsadó
Közép- és Nyugat-Magyarország
+36 30 343 0684
lsimonfay@ejot.com
Szlama Zoltán
alkalmazástechnikus
Közép- és Kelet-Magyarország
+36 20 395 7851
zszlama@ejot.com


copyright © EJOT - Utolsó módosítás: 2022.07.21. | Adatkezelési tájékoztató